Bålhytte mad


Optræning af bål og tilberedningsteknikker 




Den 1 December

opgavefordeling og introduktion til de forskelige opgaver hvad der er af muligheder og forsklige tilberednings teknikker. vi  bliver introduceret til hvordan man kan bruge de forsklige ovne og gryder og hvad man ellers kan bruge dem til der er også forskelige optrænings metoder til alle ovnene og gryderne. 


Optræning af bålet

opgave optræning af bål . her handler det om at få skab gode optændings muligheder hvordan er bunddækket er det våd eller tørt . her kan man bruge 3 tørre flade stykker træ til at lægge bålet på. Så skal der laves spåner eller grand træ . her efter kommer der små stykker træ på størrelse med en finder til spånerne og der efter lidt tykkere stablet i en pyramide. rund om pyramiden bygger man en firkantet opbygning som gør at flammerne kan vander op langs træet. træstykkerne skal ikke være støre en håndledet da de skal bruges til gløder. her efter skal man foder bålet moderat så der heletiden er til de gløder som man skal bruge til si opgave. 


Tilberedning af maden:

inden at fisken bliver tilberedt har vi undersøgt dens opbygning og udsende #fiskeundersøgelse

Tilberedningen af fisk på 3 forskelige måder
fisken bliver tilberedt på tre forskelige måder . 2 varmrøget måder og 1 hvor  fisken bliver pakket ind i slat dej. 
i den høje varm rygnings ovn to tilberedningen langt tid og fordringen med træ kunne være en udfordring ind til det kom op og køre. (kommer mere beskrivelse sener)


jerngryde med gløder

da vi skulle bage tærter var det vigtig at gryden var varm lige som en ovn  (Annalog viden). her skal man ikke bruge åben ild men kun få gløder ca en 20 styks som kan varme gryden en smugle op i bunden på toppen må man gerne bruge mange flere gløder. når tærten er kommet i gryden skal man passe gryden med gløder som man tager fra bålet med en spade. Man kan under vejs udskifte indholdet af gløder på låget så der ikke kommer for meget aske ned i maden og man kan bedre opretholde varmen i gryden , husk at tjek om der er ligevægt i varmen og dreje tærten eller bollerne så der kommer lige varme på alle siderne



husk oprydningen bagefter også er en læring :)





Kommentarer